Nyhed: d. 10. oktober 2023

Rotary i Danmark samler ind til fordel for headspace

Rotary Danmark har valgt at samle ind til headspace Danmark. Indsamlingen kommer til at bestå af flere forskellige lokale events og indsamlinger i hele landet – alt sammen sat i scene og arrangeret af de mere end 8.000 medlemmer i Rotary klubber landet over.

Rotary Danmark er blevet inspireret af, at Rotary International har mental trivsel og sundhed som fokusområde i det kommende år, og Rotary vælger derfor i Danmark at støtte headspaces arbejde med at øge trivslen for børn og unge.

“Rotary arbejder helt overordnet for bl.a. at ændre menneskers liv til det bedre gennem livsforandrende projekter og programmer. I 2023/2024 har verdenspræsident for Rotary, Gordon McInally, valgt, at mental sundhed skal være et globalt fokusområde for Rotary ud fra mottoet ‘Create hope in the world’. Klubber verden over er derfor opfordret til at gennemføre aktiviteter, der støtter dette formål. På den baggrund har Rotary Danmark besluttet at samarbejde med headspace Danmark, som igennem mere end 10 år har arbejdet for bedre mental sundhed for børn og unge i Danmark,” siger John Christensen, formand for Rotary Danmark, om baggrunden for, at det lige netop er headspace, der får gavn af de indsamlede midler.

headspace Danmark sætter overordentlig stor pris på det kommende samarbejde.

“Vi er meget beærede og utroligt glade for, at Rotary vælger at sætte fokus på lige netop vores mærkesag. Det betyder meget for børn og unge, at en så stor organisation som Rotary nu går ud og taler deres sag gennem støtten til headspace. Det vil få langt flere til at få øjnene op for det faktum, at alt for mange danske børn og unge mistrives. Rotary har et fantastisk netværk landet over, og vi håber gennem samarbejdet med Rotary at styrke indsatsen for bedre mental trivsel, så flere børn og unge hurtigere får den rette hjælp og støtte i headspace,” siger Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

Rotary er en global organisation med omkring 1,4 mio. medlemmer og har historisk set nydt stor opbakning fra erhvervslivet og virksomheder, da mange af medlemmerne i Rotary er beskæftiget i det private erhvervsliv. Derfor støtter erhvervslivet i høj grad Rotarys globale arbejde og målsætninger.

Flere nyheder