HISTORIEN BAG

I 1993 mistede daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen sin datter. Hun led af skizofreni og tog sit eget liv. En personlig tragedie, som Poul Nyrup har talt åbent om siden.

Tabet af Signe blev også hans dybtfølte ønske om at forhindre, at andre unge og deres nærmeste lider samme skæbne. Da Poul Nyrup i 2009 vendte hjem fra Europa-Parlamentet, kastede han sin tid og energi ind i at skabe en forening, som skulle arbejde for at fjerne fordomme og skabe bedre hjælp og muligheder for psykisk sårbare og deres pårørende.

Ny forståelse for sårbarhed

Sammen med fire andre gode mennesker stiftede Nyrup Det Sociale Netværk. De var enige om, at psykisk sårbarhed er noget, man kan komme sig over, hvis man får den rette hjælp i tide. De ville have åbenhed og ønskede at skabe en forståelse for psykisk sårbarhed. De sagde: “det, du slås med, er en overfrakke. Du er ikke din overfrakke, for indenunder er DU, og du kan få et godt liv”.

I dag er Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, formand for bestyrelsen. Poul Nyrup Rasmussen var foreningens første formand 2009-2015 og spiller en vigtig rolle som foreningens protektor.

Stifterne af det sociale netværk

Poul Nyrup Rasmussen,
tidl. statsminister, protektor og medlem af bestyrelsen for Det Sociale Netværk

Morten Thomsen, initiativtager til Livslinien

Mads Thyregod, advokat og medlem af bestyrelsen for Det Sociale Netværk.

Palle Simonsen, tidl. socialminister og finansminister,
dir. for Arbejdsmarkedets Tillægspension (1933-2014).

Derudover; Tine Bryld, tidl. socialrådgiver og radiovært på Tværs (1939-2011)

Det Sociale Netværks Jubilæum

Da vi i 2019 fejrede jubilæum, udgav vi en bog om de første ti år Det Sociale Netværk. I den kan du læse om de mange initiativer, vi har taget, og ting, vi har opnået gennem de første ti år.