Nyhed: 6. september 2023

Kampagne: HOLD FAST – i dine drømme!

Mange forventningsfulde unge mødte op på landets erhvervsskoler efter sommerferien for at begynde deres studietid og specialisere sig indenfor et fagområde. For mange er det en drømmeuddannelse, men tallene viser også, at alt for mange falder fra igen.

Mellem 3 og 4 ud af 10 elever frafalder en erhvervsuddannelse først i uddannelsesforløbet, og ud af dem stopper to tredjedele helt i erhvervsuddannelsessystemet, mens den sidste tredjedel vælger en anden erhvervsuddannelse.

En stor del af frafaldet skyldes tvivl, usikkerhed, og at det kan være svært at finde nye venner og få et socialt ståsted på uddannelsen, men mange unge begrunder også deres frafald med dårlig mental mistrivsel. Vi tror på, at mange vil holde fast i deres uddannelse, i deres drømme og deres mål, hvis de får den rette støtte i tide.

headspace er en hånd i ryggen

headspace og initiativet ‘Hvad Kan Jeg Blive?’ sætter med kampagnen “HOLD FAST – i dine drømme” fokus på vigtigheden i at søge hjælp og støtte, før man dropper ud af sin uddannelse. Ofte er det nemlig ikke løsningen af droppe ud, men en snak om de ting, der rør sig i hverdagen, og som måske er årsagen til lysten til at droppe ud, kan for nogle gøre en forskel.

HOLD FAST-kampagnen har til formål at sætte fokus på det frafald vi ved, der ofte opstår i løbet af grundforløb 1, hvor op mod 40 pct. af eleverne falder fra. Nogle skifter til en anden retning, men andre falder fra på grund af tvivl, usikkerhed om valget, ensomhed, følelsen af at have valgt noget ‘forkert’, fordi vennerne har valgt noget andet. Måske ville de have troet på deres valg og deres drømme, hvis de ikke havde gået med tvivlen alene.

Med positive budskaber og empowerment, hvor unge minder unge om, at de skal holde fast i sig selv, i deres drømme og mål, står headspace klar til at være en hånd i ryggen, hvis tingene bliver svære. På mange erhvervsskoler er der ikke mulighed for at tale om de dyk, man oplever på studiet, men det kan man hos headspace.

Flere nyheder