Konfirmation: mental trivsel på skemaet

mindU rejser rundt i hele Danmark for at sætte psykisk sårbarhed og mental trivsel på skemaet blandt de danske konfirmand-aspiranter.

Det er okay at have det dårligt

mindU har én mission: at skabe åbenhed om mental trivsel. Mange unge har svært ved at tale om problemerne, når de har det dårligt. Det er ikke altid lige nemt at tale med sine venner, lærere eller familie.

Når mindU rykker ud til konfirmationsforberedelse bliver der skabt et nyt rum for at tale om mental sundhed. For det er okay at have det dårligt og have følelser som usikkerhed, ensomhed, mindreværd, stress, præstationsangst og lignende.

Workshop om følelser og mental trivsel

Konfirmander har i præsten en anden voksenautoritet end lærer og forælder at spille op imod. Talen om tro og følelser – både de svære og de umiddelbare – får en ny dimension hos præsten.

mindU er gratis og består af workshop og undervisningsmateriale.

Workshop
Med workshoppen sætter vi spot på de følelser, tanker og den sårbarhed, som følger med det at være ung. Det hele formidles af unge fra Unge På Vej og tager udgangspunkt i deres personlige erfaringer.

Workshoppen varer minimum to undervisningslektioner og består bl.a. af oplæg fra unge, gode råd, refleksion og diskussion samt dilemmaspil.

Undervisningsmateriale
Anden del af forløbet er et undervisningsmateriale til henholdsvis folkekirken og folkeskolen med forslag til, hvordan begge parter på hver sin måde kan arbejde videre med mental sundhed og trivsel.
Læs mere om undervisningsmaterialet.


Vil du være frivillig i mindU?

Ansøgningsskema åbner på en ny side i vores JobAgent.