Når kærlighed bliver jalousi, kontrol og vold – Fysisk, psykisk, seksuel, digital, materiel og økonomisk vold. Eller måske stalking? Det er forskellige former for vold, som kan afløse kærlighed i et forhold. Et fælles initiativ fra headspace, Sex & Samfund og Dialog mod Vold hjælper 16-24-årige med at navigere i den svære disciplin: parforhold.

TIDSPERIODE

2019 – 2023

MÅLGRUPPE

16 – 24 år

LOKATION

Nationalt

TIDSPERIODE

2019 – 2023

MÅLGRUPPE

16 – 24 år

LOKATION

Nationalt

af vold: hjælp og råd

Kærestevold er, når man oplever vold fra sin kæreste eller en date. Det er ikke et skænderi en gang imellem, men voldelige handlinger, som gentager sig. Og uanset, om man er udsat for vold fra sin partner eller selv har svært ved at sætte grænser i sit kæresteforhold, så kan Voldsom Kærlighed hjælpe.

Unge kan ringe, chatte eller komme til en samtale hos ungerådgivere eller hos en psykolog.

Vold er aldrig ok
Mange unge synes, at det kan være svært at sætte grænser i kæresteforhold. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvor ens grænse går, men det er også vigtigt at forstå, at vold aldrig er ok.

Dialog mod Vold, Sex & Samfund og headspace har sammen taget initiativ til Voldsom Kærlighed for at hjælpe unge med at bearbejde deres oplevelser og give dem redskaber til at leve et ungdomsliv uden kærestevold.

Dobbelt så meget vold blandt unge kærester
Vi ved, at unge mænd og kvinder mellem 16-24 år er udsat for fysisk vold fra en kæreste dobbelt så ofte som befolkningen generelt.

Vi ønsker at være med til at skabe mere åbenhed om kærestevold, så det bliver mere legitimt at tale om og dermed også lettere at gøre noget ved det.

headspace kan hjælpe dig
headspace har mange indgange til hjælp, der supplerer ungerådgivningen. Hvis en ung har brug for fx samtaler med en psykolog om kærestevold, så kan vi via samarbejdet i Voldsom Kærlighed henvise til psykologsamtaler eller gruppeforløb hos Dialog mod Vold.

Sex & Samfund tilbyder telefon- og chatrådgivning, hvor de unge kan få hjælp til at bearbejde deres oplevelser med voldelig adfærd. Her bliver den unge mødt af en ligesindet anden ung, der er kvalificeret og uddannet til at rådgive unge voldsudsatte.

Voldsom Kærlighed er et samarbejde imellem: