PSYKIATRITOPMØDE 2022

Psykiatritopmøde 2022: Fællesskab – et fælles ansvar

Endnu et godt Psykiatritopmøde er blevet afholdt lørdag den 8. oktober 2022 i Imperial Bio, København – og tusind tak for stor tilslutning.

Vi var endnu en gang tæt på 1.000 mennesker samlet til en dag med fokus på fællesskaber, løsninger og hvordan vi alle kan bidrage til fællesskabelse – som psykologiprofessor Svend Brinkmann så fik formulerede det.

På Topmødet satte vi nemlig fokus på fællesskaber. For alle får det bedre af at være en del af et fællesskab. Men langt fra alle er en del at fællesskabet. Så hvordan får vi alle med i fællesskaber? Det være sig arbejdsfællesskaber, uddannelsesfællesskaber eller frivilligfællesskaber.

Det fik vi mange gode bud på undervejs, både fra et politisk perspektiv, fra erhvervslivet, fra forskningen og fra eksperterne.

På scenen hørte vi blandt andet oplæg fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), sundhedsordfører Martin Gertsen (V), psykologiprofessor Svend Brinkmann, direktør i Falck Jakob Riis, chefkonsulent i Ingerfair, Marie Baad Holdt, professor og sundhedsøkonom i VIVE Jakob Kjellberg og formand for PsykiatriNetværket Poul Nyrup Rasmussen. Ligesom vi blandt andet havde repræsentanter fra Bedre Psykiatri, Sind, Håb i Psykiatrien, LAP, Startlinjen og Dansk Psykologforening med i debatterne

Det er ikke kun til gavn for den enkelte at komme med i et givende fællesskab. Det er godt for hele samfundet og sammenhængskraften i vores lille land. Derfor satte vi også spotlight på, hvad det betyder for Danmark, at så mange står uden for fællesskabet.

Dagen bød på mange interessante oplæg, debatter og stemmer – men samstemmende lød konklusionen, at fællesskabet i alle det former er givende og giver mening. Det ER et fælles ansvar – både at trække andre ind i fællesskaber, men også at vi alle er åbne og aktivt tænker i fællesskabelse på mange niveauer.

 

PsykiatriNetværket siger tak for denne gang og på gensyn i 2023.