PSYKIATRITOPMØDE 2021

Psykiatritopmøde 2021: Vi har en plan!

Årets Psykiatritopmøde var tilbage i Imperial Bio, København, lørdag den 2. oktober 2021. Topmødet satte dagsordenen med fokus på regeringens kommende 10-årsplan for psykiatrien, og der blev både plads til en undskyldning fra Sundhedsminister Magnus Heunicke, ligesom der blev budt ind med masser af fokus på at sætte mennesket i centrum – og gode best practise eksempler på, hvordan civilsamfundstilbud virkelig kan gøre en stor forskel.

Det var en stor fornøjelse igen at kunne invitere indenfor i Imperial Bio, København, hvor eftermiddagens veloplagte værter, TV-vært og journalist Abdel Aziz Mahmoud og radiovært og skribent Ida Sophia Petersen tog alle gæster i salen og de seere, der var med online, sikkert igennem programmet.

Vi skal være ambitiøse

“MENNESKER PASSER FØRST I KASSER, NÅR DE ER DØDE!” – Mads Trier-Blom, næstformand, Depressionsforeningen.

På topmødet satte vi endnu engang Psykiatrien og brugerne i fokus – vi kræver en Psykiatriplan, der omfavner det hele menneske. Vi skal have værdighed, der kommer fra hjertet, ind i psykiatrien, men økonomien skal følge med! Dagen var fyldt med håb for psykiatrien, konkrete løsningsforslag og løfter.

Sundhedsminister Magnus Heunicke sparkede Topmødet i gang med en undskyldning for, at 10-års planen for psykiatrien ikke var klar endnu, og fulgte op med: “Psykiatrien er den største udfordring i vores sundhedsvæsen – og vi skal løfte behandlingen ligesom vi har løftet kræftbehandlingen gennem de seneste år.”

Og Regionsrådsformand Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj supplerede: “Vi skal én gang for alle sidestille psykisk sygdom og somatisk sygdom i den kommende psykiatriplan” .

Vi ser frem til snart at se 10-års planen for psykiatrien – nu har den vist også været længe nok undervejs!nus Heunicke, budt med masser af fokus på at sætte mennesket i centrum – og gode best practise eksempler på, hvordan civilsamfundstilbud virkelig kan gøre en stor forskel.

Var du ikke med? Så kan du se topmødet herunder