headspace Holbæk officielt åbent

headspace har nu officielt åbnet dørene til headspace Holbæk. Her kan unge mellem 12 og 25 år gå ind uden tidsbestilling og uden journaler og få en samtale.

Den 9. april 2024 var der indvielse af headspace Holbæk – et sted, hvor unge i alderen 12 til 25 år kan komme og få en snak om det, der rør sig i dem.

Åbningen af headspace fandt sted i de nye lokaler på Ahlgade 3,1 sal i Holbæk. Herfra vil headspace have en åben rådgivning, tilbud til unge og fra 1. september også til deres familier samt en fremskudt indsats ude på skoler og uddannelsestilbud i hele Holbæk Kommune.

”Der er desværre alt for mange unge, der har det svært. Mistrivsel har det med at udvikle sig fra mindre problemer til at blive stadig mere uoverskuelige. Vi håber, at headspace med deres koncept kan blive et nemt, hurtigt og trygt sted at gå hen for unge, der har brug for en snak. Samtidig har vi som kommune tæt kontakt til stedet, så der en kobling til vores andre tilbud, hvis der er behov for det. Derfor har vi også set frem til, at headspace skulle åbne”, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Samtalerne i headspace kræver ikke tidsbestilling og der er ingen journaler. På den måde gøres det så nemt som muligt for børn og unge at tale om alt fra kærestesorger over angst til konflikter i familien.

”Vi skal generelt gøre mere for vores unge, og jeg tror, den lette adgang i headspace er en af de ting, vi skal arbejde med. Vi har mange tilbud i kommunen, men det kræver overvindelse for børn og unge at henvende sig til kommunen. Her kan headspace noget særligt”, mener Jakob Villadsen, der er formand for Socialudvalget i Holbæk Kommune.

headspace får til huse i nabohuset til Ungehuset Lucerna. Det er Sparekassen Sjælland-Fyn A/S, der i sin tid fik ideen til ungehuset og ejer det. Husets aktiviteter er dog drevet af de unge selv. Med naboskabet bliver der rig lejlighed til at samarbejde om børn og unge i Holbæk.

”Sparekassen støtter op om headspace i flere andre byer, og jeg er glad for det er lykkedes, at få dem til Holbæk. Vi støtter op med lokaler samt et økonomisk bidrag, og det passer rigtig godt ind i de indsatser for unge mennesker, der foregår i regi af Ungehuset Lucerna,” udtaler adm. direktør Lars Petersson

headspace Holbæk har åbent tirsdag til torsdag fra 12-18. Alle i aldersgruppen er velkomne uanset hvad behovet er.

headspace sætter overordentlig stor pris på det nye samarbejde.

” Vi kommer med mere end 10 års erfaring i mødet med pressede børn og unge. Vi kender det afgørende øjeblik, starten på samtalen hvor det unge menneske mærker, at her er nogen der lytter og forstår. Og gennem årene har vi opbygget et veludviklet koncept for samarbejde med kommuner og lokale partnere, hvor de unge er i centrum hele vejen. Sammen lykkes vi ofte med at gribe de fleste børn og unge inden problemerne vokser sig for store – både menneskeligt og økonomisk. Det er derfor en stor glæde, at vi nu kan indvie headspace Holbæk i et tæt partnerskab med Holbæk Kommune og Sparekassen Sjælland-Fyn. Danmark har brug for flere af den slags partnerskaber – med fællesskabets lokale bånd kan vi sammen gøre os håb om at knække de alt for mange negative kurver omkring unges mistrivsel,” slutter Poul Nyrup Rasmussen, stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

For mere information kontakt:

Mette Truesen, Centerchef headspace Holbæk
Tlf.: 5373 3012
Mail: mt@headspace.dk

Lars Petersson, Sparekassen Sjælland-Fyn
Tlf.: 29 38 77 72
Mail: lap@spks.dk

Christina Krzyrosiak Hansen, Borgmester Holbæk Kommune

Tlf.: 72 36 90 60

Mail:
chhan@holb.dk

Jakob Villadsen, Formand for Socialudvalget
Tlf.: 72 36 23 35
Mail: jvill@holb.dk