D. 19-12-24
Fondsstøtte styrker headspace Danmarks samarbejde med Ukraine
Med en bevilling på 500.000 kroner fra Sagitta Charity Foundation og yderligere støtte fra Stubkjær Family Group er headspace Danmark og vores ukrainske samarbejdspartnere et skridt tættere på et headspace-inspireret tilbud til millioner af børn og unge i Ukraine.
Bevillingerne er en uvurderlig hjælp til at styrke vores fælles indsats for en ukrainsk ungdom, der er dybt påvirket af krigens konsekvenser. Vores mål er at bidrage til at skabe et tilbud om mental førstehjælp og støtte til de unge, som skal tegne Ukraines fremtid.
Partnerskab med fælles indsats
Samarbejdet mellem headspace Danmark og Ukraine blev formelt etableret i efteråret 2024 med en toårig aftale med Olena Zelenska Fonden, Coordination Center for Mental Health, og NGO’en Voices of Children.
Før og efter indgåelsen har gensidige møder og besøg skabt fundamentet for et langsigtet og meningsfuldt arbejde; først med Ukraines førstedame Olena Zelenskas besøg hos headspace Danmark i april. Dernæst med headspace Danmarks deltagelse til en stor international konference i Kyiv, hvor stifter og protektor Poul Nyrup Rasmussen holdt tale.
Og senest da repræsentanter fra de ukrainske organisationer deltog i Nordic headspace-konferencen i København, hvor planerne om etablering af headspace-inspirerede youth spaces i fem ukrainske byer blev fremlagt og drøftet.
Bevillinger, der gør en forskel
Støtten fra Sagitta Charity Foundation og Stubkjær Family Group bringer os tættere på næste vigtige skridt: Træning af ukrainske medarbejdere og frivillige og udveksling af materiale og viden. Blandt andet om kvalitetssikring, dokumentation og arbejdet med frivillige.
Disse elementer er afgørende for, at vores ukrainske samarbejdspartnere kan påbegynde etableringen af de nye youth spaces – trygge rum for børn og unge i krise. En stor tak til de to fonde for deres støtte, der gør det muligt at omsætte visioner til konkret handling.
International anerkendelse af headspaces tilbud
Opbakningen til vores samarbejde med Ukraine vidner samtidig om skaleringspotentialet i headspace Danmarks lavtærskel-tilbud. Et potentiale, som ligeledes i det forgange år er blevet fremhævet af WHO.
Denne anerkendelse har kun øget vores motivation for at udbrede vores tilgang flere steder i det internationale samfund til gavn for verdens børn og unge. Forhåbentlig kan vi inspirere endnu flere til at se lyset i fælles, civile samarbejder – selv i mørke tider.