Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Psykiatritopmøde 2022: Fællesskab – et fælles ansvar

8. oktober 2022 - kl. 10:00 - 17:00

Hvordan skaber vi reelle fællesskaber for alle?

UDSOLGT! ALLE PLADSER TIL DETTE ÅRS TOPMØDE ER BOOKET.
VI GLÆDER OS TIL AT SE JER ALLE.

PsykiatriNetværket er endnu en gang klar til at invitere indenfor til Psykiatritopmøde 2022: FÆLLESSKAB – ET FÆLLES ANSVAR. LØRDAG d. 8. OKTOBER fra kl. 10-17 i Imperial Bio, København

—————

GÅ TIL TILMELDING

Vi sætter fokus på fællesskaber. For alle får det bedre af at være en del af et fællesskab. Men langt fra alle er en del at fællesskabet. Og hvordan får vi alle med i fællesskaber? Det være sig arbejdsfællesskaber, uddannelsesfællesskaber eller frivilligfællesskaber.

Det er ikke kun til gavn for den enkelte at komme med i et givende fællesskab. Det er godt for hele samfundet og sammenhængskraften i vores lille land. Derfor vil der på topmødet blive sat fokus på, hvad det betyder for Danmark, at så mange står uden for fællesskabet.

Og hvordan bringer vi flere ind i fællesskaber? Skal der ændres på strukturerne i de forskellige fællesskaber, og er det noget vi skal løse i civilsamfundet eller er det en offentlig opgave?  

Vi byder psykolog Svend Brinkmann velkommen. Han vil tale om fællesskabets betydning, og hvad der sker for individet når man står udenfor fællesskabet.

I kommer også til at møde Falcks direktør Jakob Riis – der udfordrer sundhedsvæsenets tilgang til mennesker, som med en kronisk sygdom, skal have hverdagen til at fungere. Han vil debattere, hvad der skal til for, at vi kan ændre på dette. Derudover kommer Marie Baad Holdt, frivilligfagnørd og partner i Ingerfair med over 20 års erfaring i at skabe bæredygtige samarbejder med frivillige.

Derudover vil formand for PsykiatriNetværket Poul Nyrup Rasmussen også vil give sine indspark til temaet.

Der vil naturligvis også blive inviteret til nye dialoggrupper, som det langt om længe er blevet muligt at afholde igen efter mange alternative topmøder i de seneste år på grund af coronapandemien.

Årets Psykiatritopmøde afholdes i Imperial Bio i hjertet af København. Det hele løber af stablen den 8. oktober fra 10-17, og det er som altid gratis at deltage.


 

GÅ TIL TILMELDING

 


Psykiatritopmøde 2022: Fællesskab – et fælles ansvar

Programmet opdateres løbende

KOM OG HØR:

 • Velkommen Årets vært Mark Stokholm og formand for PsykiatriNetværket, Poul Nyrup Rasmussen byder velkommen
 • Sundhedsminister Magnus Heunicke åbner Psykiatritopmødet med Socialdemokratiets synspunkter på psykiatriområdet
 • Sundhedsordfører Martin Geertsen åbner Psykiatritopmødet med Venstres synspunkter på psykiatriområdet
 • Søs Fenger – fantastisk, fint og følsomt. Musik af en af Danmarks bedste sangerinder
 • Betragtninger om fællesskab og fælles ansvar Mads Engholm, formand for Bedre Psykiatri, Lene Kristiansen talsperson for LAP, Lotte Frost Jørgensen, forperson i Håb I Psykiatrien samt Jessy Holck Mikkelsen, daglig leder Startlinjen
 • Hvad betyder det for individet at stå uden for fællesskabet? – Svend Brinkmann
 • Gør vi det rigtige for at få flere med? Jakob Riis, direktør i Falck
 • Hvordan får vi flere med? Politisk kommentar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard
 • Hvis ansvar er det at alle er en del af noget? Er vi gode nok til det? Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, protektor for Det Sociale Netværk, Poul Nyrup Rasmussen, professor AAU Svend Brinkmann og direktør i  Falck, Jakob Riis, Sarah Wessmann, tidl. frivillig og nuværende sygeplejerske i psykiatrien
 • Poetry Slam af Sara Hauge – alvorlige emner i poetisk form 
 • Frivillig – hvorfor det?  Marie Baad Holdt, chefkonsulent og partner i Ingerfair
 • Hvad er det, som de frivillige organisationer kan? Mogens Seider, Marie Baad Holdt, Leon Grundtvig Due og Karin Arnholtz, frivillige i SIND og Mia Kristina Hansen formand, SIND
 • Fra PTSD-ramt politimand til dykkertekniker i Frømandskorpset – vigtigheden af det rette jobmatch og virksomhedernes indsats på området, Christian Nielsen, forfatter & iværksætter i Trident Mind
 • Hvad koster det, at så mange står udenfor? Jakob Kjellberg, forskningsprofessor VIVE
 • Skal alle rummes? Jakob Kjellberg, VIVE, Camilla Fabricius MF Soc., Dea Seidenfaden, konst. formand Dansk Psykologforening,

DOWNLOAD PROGRAMMET HER

Deltag i dialoggrupperne

NB: Alle pladser til dialoggrupperne nu besat!

Dialoggruppe 1: Børn og Unges Trivsel Glidende overgange mellem sektorer, så vi undgår at tabe mennesker Vi stiller skarpt på konkrete løsningsforslag på aktuelle problematikker, og på hvordan civilsamfundsorganisationer tænkes ind som en del af løsningen i sektorovergangen mellem kommune og region. Sammen skal både brugere, pårørende og fagpersoner tale om oplevelser og behov i mødet med systemet. Kan civilsamfundet støtte op om overgangene, og hvad gør vi, når vi møder virkeligheden med stigende ventelister?
Dialoggruppe 2: Outsideren Hvorfor producerer vi så mange klienter?   Mange oplever Danmark som et “klassedelt” samfund: Du tilhører enten A-holdet, B-holdet eller C-holdet. Vi oplever, at alt for mange unødigt skubbes ud på B-holdet (tilskuds-samfundet) eller det berygtede C-hold, som er befolket af blandt andre psykisk sårbare og folk, som står langvarigt uden for arbejdsmarkedet. Mange, uanset hold, oplever sig selv som stressede. Problematikker af psykisk karakter opstår ofte i en kombination af et menneskes erhvervede sårbarhed og dets belastninger set i bred forstand. Kan vi i vores dialog afdække mulige årsagssammenhænge? Ved hjælp af deltagernes erfaringer håber vi på en debat, som gør os klogere og som peger fremad.
Dialoggruppe 3: Angstforeningen og Depressionsforeningen ABC i hverdagen – hvordan kan man arbejde med angst og depression? ABC for mental sundhed er anerkendte principper og på mange måder selvindlysende. Men hvad er det, der holder os tilbage fra at gøre det ‘fornuftige’ i hverdagen, når vi ved, det styrker vores mentale sundhed? Vi sætter fokus på, hvilke barrierer i hjernen, der forhindrer os i at være del af fællesskaber og gøre noget aktivt. Casepersoner fra DepressionsForeningens og Angstforeningens tilbud drøfter, hvad det har givet dem at være med – hvorfor de først ikke var med og hvad der fik dem til at være med alligevel
Dialoggruppe 4: Det Sociale Netværk, Startlinjen, EN AF OS og Livslinien Hvordan bliver man frivillig? – og hvorfor er der nogle, som afholder sig fra at blive det? Er det for besværligt at blive frivillig? Uoverskueligt? Gør det mig usikker? Det er nogle af de spørgsmål, som nogle stiller sig selv, og som kan blive til de forhindringer, som afholder dem fra at blive frivillige, selvom de egentlig gerne vil være det. Vi sætter fokus på de eventuelle barrierer, der er, for at man vælger at blive frivillig. Så vi sammen kan blive klogere på, hvor nemt eller svært det egentlig er, og hvad der skal til, for at flere har lyst og mod til at blive frivillige.
Dialoggruppe 5: SIND og DSN (Peer-Partnerskabet) Man kommer sig ikke alene – så hvordan kommer vi os sammen? Selvom vi er kommet langt i forståelsen af, at mennesker kan komme sig, oplever mange fortsat at være overladt til selv i recovery-processen. Vi tager udgangspunkt i det, man ellers kan stå alene med, men som er en del af de flestes recovery-proces: Man kan miste venner, parforhold, og der kan opstå konflikter, fordi man begynder at forandre sig. Og hvad med arbejde og uddannelse? Samtidig kan der være uvished i en selv og hos andre, om det nu også kan bære. Vi vil forsøge at kortlægge og dele de behov, man kan stå alene med, og se om det er muligt at lave fx et netværk som man kan mødes i.
Dialoggruppe 6: LAP Rejsen mod recovery. Hvad virker? Hør personlige beretninger fra psykiatribrugere om hvad der har virket for dem, og hvad der skal til for at få det bedre, når man er ramt af en psykisk lidelse. I Sundhedsstyrelsen faglige oplæg til en 10 års plan er der 37 anbefalinger, som primært er formuleret af det politiske niveau og fagfolk. Psykiatribrugerne har stort set ikke været inddraget. Det skal der gøres noget ved! Så kom og lyt til erfaringseksperterne, nemlig psykiatribrugerne.


Detaljer

8. oktober 2022
10:00 - 17:00
Gratis

Sted

Vesterport 4
København V,