Shano er frivillig i Unge På Vej

Jeg har været frivillig i Unge På Vej i snart et år. Jeg sad og søgte job på normal vis, men har altid gået med en drøm i maven om at komme ud og fortælle folk om min historie – at hjælpe folk med den. Så faldt jeg over et opslag fra Unge På Vej om, at de manglede frivillige. Jeg så det ikke som frivilligt arbejde, men mere som gratis skolegang i at lære at holde foredrag. Jeg tænkte, at det var en perfekt mulighed.

Oplevede depression og misbrug

Jeg er født med en ryglidelse, der hedder skoliose, som er en skæv rygsøjle. Min historie handler om, hvordan jeg først var helt nede og skrabe bunden på grund af min ryg, med depression og alkoholproblemer, men nu er kommet ud på den anden side og har familie og kan godt styre alkohol. Jeg lader ikke min ryg definere mig eller holde mig tilbage længere.

Inspirerer andre mennesker som frivillig

Jeg får virkelig meget ud af at være frivillig, både følelsesmæssigt og på andre måder. Efter jeg selv kom ovenpå, er jeg begyndt at prøve på at inspirere folk og leve efter mottoet, at hvis jeg bare kan nå ud til et menneske og ændre et liv, så har jeg gjort mere end rigeligt. Til det første oplæg, jeg holdt for Unge På Vej, der var der mange unge piger og gutter, der kom hen og sagde, at det var en fed historie. Der kunne jeg godt mærke, at det, at de kom hen til mig, også gav mig noget.

Skub i karriere som foredragsholder

Efter jeg startede i Unge På Vej er jeg kommet et skridt tættere på at holde foredrag. Jeg er meget lykkelig for, at jeg fik muligheden for at lave et interview med The Human Aspect igennem Unge På Vej, og på grund af det interview fik jeg muligheden for at lave et interview med TV2 Echo, og på baggrund af de to interviews er jeg så blevet kontaktet af Dansk Skoliose Forening, som vil have mig til at komme og holde foredrag til Dansk Skoliose Forenings konference. I løbet af det sidste år er det bare gået mere og mere fremad, og alt det kan jeg sådan set kun takke Unge På Vej for. Der er ikke rigtig andre med min lidelse, som står frem og taler om det, så det gør en forskel, at jeg gør.

Får så meget ud af at hjælpe andre

Jeg synes, andre skal blive frivillige, fordi det giver så meget på det personlige plan at hjælpe andre mennesker. Man gør det ikke for en løn, man gør det af lyst. Det giver noget helt fantastisk indeni, som er svært at forklare. Man har også mega fede kollegaer, og man kommer på en masse kurser. Det er super fedt og lærerigt, og man får sindssygt meget ud af det.