Poul Erik fra headspace

Poul Erik er frivillig i headspace Herning. Han er pensionist, læreruddannet, tidligere lærer, studievejleder og rektor mm.

Poul Erik er frivillig i headspace Herning

“Da jeg var rektor, havde jeg også mange samtaler med unge. Men selvom jeg gjorde det uformelt, så var der altid være et distanceforhold, nogle roller, som man aldrig kan viske væk. I headspace betyder roller intet. Her er den unges problem i centrum ? det er lige meget, hvilken baggrund vi har som frivillige.

headspace stiller krav til sine frivillige

Jeg synes, at det er rart, at organisationen stiller krav. Vi har frivilligmøder otte gange om året, hvor vi taler om det nyeste, fx ny lovgivning. Sidst talte vi om Rambøll-evalueringen af headspace. Møderne skaber sammenhæng, for jeg ser pludselig alle de andre frivillige, og snakker med dem, som jeg ikke kender, fordi vi ikke har vagter sammen. Vi har også supervision fire gange om året, hvor vi deler og lærer af hinanden. Det får organisationen til at hænge sammen.

Som at være medarbejder

Vi bliver betragtet som medarbejdere, selvom vi kun er der lidt af tiden. Vi har mulighed for at deltage i konferencer og kurser. Det, synes jeg, er rigtig fint. Og så skaber det værdi for mig selv. Jeg møder en masse spændende mennesker, og jeg udvikler mig ved at lære noget nyt sammen med andre.