16. december 2022

headspace Slagelse risikerer at lukke næste år

Som led i store kommunale besparelser har Slagelse Kommune desværre valgt at skære tilskuddet til headspace Slagelse væk fra maj 2023.

Derfor henvender vi os nu bredt til virksomheder og fonde i lokalområdet, der kunne være interesserede i at bidrage til at bevare headspace Slagelse. Vi vil arbejde for at være tilbage på det kommunale budget i 2025, da vi i længden kun kan være i Slagelse Kommune med en kommunal medfinansiering.

Vi mangler derfor finansiering til headspace Slagelse på 600.000 kroner i 2023 og 950.000 kroner i 2024.

“Det er en alvorlig situation, vi står i. Men det er naturligvis endnu mere alvorligt for de unge i Slagelse, som mister et vigtigt sted at gå hen for at få nogen at tale med. Der er tale om et af vores travleste centre, som virkelig er kommet godt op at køre efter corona, og det fortæller os, at der er et stort behov for headspace i kommunen,” siger Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace Danmark.

headspace Slagelse har, siden centret blev åbnet i juni 2020, haft samtaler med over 550 unge i lokalområdet. Alene i 2022 er der dukket i omegnen af én ny ung op hver anden dag. Derudover har headspace Slagelse haft aktiviteter ude af huset, hvor mere end 11.000 unge har været til stede.

Privatpersoner kan naturligvis også støtte headspace Slagelse. Det kan f.eks. ske via Mobile Pay på: 30324 (mærket: Slagelse). Hvis vi ikke når at samle det nødvendige beløb ind, inden centret skal lukke, vil pengene gå til headspace Danmark i stedet.

Støtte til headspace Slagelse kan også gives via vores bank: Arbejdernes Landsbank, Reg.nr.: 5328, Kontonummer: 0247141.

Kontakt også meget gerne politisk chef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Søren Mejrup, på e-mail: sm@detsocialenetvaerk.dk eller på mobil: 2724 5832.