18. maj 2022

Vi giver ordet til Danmarks unge – og de vil høres!

GivOrdLyd! er tilbage! Vi retter spotlyset mod unge, når vi giver dem mikrofonen og lader dem få den taletid, de har ret til – både gennem musik og inspirerende taler.

Endnu engang skal ungdommen fejres, hyldes og høres, og det sker, når headspace Danmark inviterer til GivOrdLyd! den 25. maj 2022 på Halvandet i København.

Vi inviterer indenfor til en støttekoncert for Danmarks unge, hvor vi sætter fokus på unges mentale helbred og rettigheder i samfundet. Tessa og Artigeardit er blandt dem, der sætter gang i festen, og ellers er der hyggelig festivalstemning, foodtrucks, havudsigt og et fedt line-up af etablerede kunstnere og kommende stjerner.

Det hele handler om at sætte en stor, fed streg under unges RET til et sundt mentalt helbred.

Debat og musik i forening

På aftenen vil der være inspirerende og rørende taler fra unge, der har noget på hjerte og som vil sætte fokus på, hvordan det er at være ung i et samfund præget af præstationspres, karakterræs og manglende fokus på unges mentale trivsel. Her er det ung til ung om de ting, der fylder i et ungt liv.

“Mange af os kender til følelsen at blive omtalt uden at blive hørt. Jeg holder ofte oplæg for unge om psykisk sårbarhed, og selvom det er noget, mange har tæt inden på livet, så er det stadig så tabubelagt”, forklarer Henriette Grundtmann, der er en del af Det Sociale Netværks ‘Unge på Vej‘.

Henriette er én af de unge, der indtager scenen til GivOrdLyd! – og hun håber, at både taler og musik kan sætte gang i debatten blandt unge, så de kan mærke, at de har ret til at blive hørt. 

“Særligt i forhold til uddannelse er jeg jo et godt eksempel på, hvad der sker, når man bliver fodret med fremdriftsreformer osv. Jeg var den der 12-talspige, som fik et mavesår i 3.g op til huen. Jeg kan selvfølgelig ikke tale på alles vegne og finde en løsning på det nu og her, men jeg tror da, at det første skridt må være at samle de unge og høre, hvad de oplever – før man bare nedsætter en reformkommissionen, der umuligt kan have taget uddannelse under nuværende vilkår. Vi har brug for de unges stemmer, og det skal de vide”, siger Henriette Grundtmann.

AF unge FOR unge

GivOrdLyd! er et samarbejde med blandt andet Danske Gymnasieelevers Sammenslutning og Studenteroprøret, der alle byder ind med deres holdninger og løsninger på, hvordan vi sammen får skabt et langt bedre ungdomsliv. Vi byder unge indenfor til en aften FOR unge – med musik og taler AF unge, der sætter unges udfordringer i centrum. I kan også være med til at hylde ungdommen, fejre hinanden og sætte vores unge fri, når vi giver ungdommen mikrofonen den 25. maj