8. februar 2022

START SNAKKEN! Hvad kan jeg blive?!

Det er ikke nemt at stå over for valget om uddannelse. For rigtig mange unge er det en kæmpe beslutning, og mange føler, at de skal træffe et valg, der skal forme deres fremtid. Lige præcis derfor vælger rigtig mange unge forkert. 

Ofte bliver snakken om uddannelse præget af både forventninger og fordomme, om de sikre valg, og om at vælge det, der holder flest døre åbne. Men uddannelsesvalg bør ikke være en forhastet samtale – det er et emne, som forældre og deres børn skal kunne tale åbent og nysgerrigt om, så alle kan blive klogere på de mange muligheder.  

I vores nye kampagne “Start Snakken” opfordrer vi forældre til at starte en dialog med deres børn om deres kommende uddannelsesvalg. Alt for mange forældre mangler information om de forskellige muligheder, der er efter folkeskolen (eller gymnasiet), og nogle taler slet ikke med deres børn, om hvad de vil.  

Oplev snakken mellem Skuespiller Alexandre Willaume og hans søn Oliver, TV-vært og arkitekt Ane Cortzen og hendes datter Esther og TV-vært og influencer Mette Helene Rasmussen og hendes datter Villa om uddannelse, det svære valg, og om at holde alle muligheder åbne og pakke fordommene væk.  

Åben dialog og snoede veje 

I kampagnen sættes der fokus på forventninger og indflydelse fra venner, forældre og familie, et opgør med idéen om ?det sikre valg?, valget om gymnasiet vs. teknisk skole – og ikke mindst anerkendelsen af at valg af uddannelse er stort, men ikke livsafgørende. Man kan nemlig altid vælge om. 

Se filmen og hør opfordringen til alle forældre og unge til at starte snakken – og bliv klogere!

Husk også at bruge det nye uddannelsesværktøj: hvadkanjegblive.dk, der er udviklet af unge for unge, og som også vil blive brugt i rådgivningssamtaler i headspace Danmark. 

hvadkanjegblive.dk er der mulighed for at tage quizzer, der matcher interesser med uddannelser og generelt læse og lære om de forskellige uddannelser, der findes. Det er derfor et godt værktøj for både unge og forældre at bruge som omdrejningspunkt for samtalen ? og under alle omstændigheder et godt sted at starte.