10. december 2020

headspace Billund kan fortsætte arbejdet med unge i to år mere

headspace Billunds fremtid har været usikker, siden budgetforhandlingerne i Billund kommune endte med, at samarbejdsaftalen ikke blev forlænget. Alle headspace-centre i landet beror bl.a. på kommunale tilskud, og derfor har udfordringen været ekstra stor i Billund.

Takket være en helt ekstraordinær donation fra Ole Kirk?s Fond og KG Fonden kan headspace Billund nu alligevel fortsætte med at yde støtte og rådgivning til børn og unge i kommunen i to år mere

“Det er med meget stor glæde og taknemmelighed, at vi modtager denne nyhed, men jeg må også understrege, at det er en helt ekstraordinær situation, vi står i. Vi kan nu fortsætte vores lokale arbejde for sårbare børn og unge i 2021 og 2022. En fortsættelse derefter kræver, at Billund Kommune igen fra 1. januar 2023 støtter driften af headspace Billund. Derfor vil vi naturligvis kæmpe benhårdt for at komme tilbage på det kommunale budget,” siger direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Trine Hammershøy.

Indtil da ser headspace frem til fortsat at bruge lokalerne på Grindsted Station, som Billund Kommune stiller til rådighed for headspace.

headspace Billund har siden 2015 fået meget positive evalueringer af kommunen, de fremskudte kommunale medarbejdere og de unge i kommunen, og det danner da også baggrund for, at de to fonde helt ekstraordinært har valgt at støtte centeret direkte. headspace Billund har siden 2015 hjulpet 1.500 børn og unge i Billund Kommune og været i kontakt med mere end 4.600 børn og unge i forbindelse med besøg på ungdomsuddannelser, skoler mv.

For yderligere kommentarer, kontakt:

Jakob Risom Langelund, kommunikationschef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk.