7. december 2020

headspace Danmark bliver nu landsdækkende

Takket være Finansloven for 2021 kan headspace Danmark nu udvide til at blive et egentligt landsdækkende tilbud til unge i hele Danmark. headspace vil gerne sende en stor tak til regeringen, Folketinget, regioner, kommuner og alle de fonde og privatpersoner, der har bakket op om headspace gennem alle årene.

Bestyrelsesformand, borgmester i Helsingør Kommune og tidligere socialminister, Benedikte Kiær glæder sig over opbakningen og udsigten til, at headspace bliver landsdækkende:

“Ligesom mange andre, har jeg ved selvsyn oplevet, hvor stor en betydning headspace har for de unge. Godt, at vi nu får mulighed for hjælpe børn og unge i hele landet. Men jeg vil også sende en kæmpe tak til ophavsmændene bag headspace Danmark – her især Poul Nyrup Rasmussen som utrætteligt har kæmpet for de unge,” siger hun.

Forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er stifter af og protektor for foreningen Det Sociale Netværk/headspace Danmark. Siden begyndelsen af 2013 har det været målet for headspace Danmark at blive et egentlig landsdækkende tilbud, og med midlerne, der er afsat i årets Finanslov frem mod 2024, er det nu endeligt muligt at åbne headspace-centre i resten af Danmark. Og det betyder meget, at det oprindelige mål nu kan indfries:

“Der er mange fædre og mødre til dette historiske resultat. Jeg vil gerne rette en dybtfølt tak til alle de politikere, fonde og privatpersoner, der har bakket om headspace, med det ultimative mål at kunne hjælpe børn og unge over hele Danmark. Det bliver muligt nu over de næste par år, og jeg er dybt bevæget derover. Nu glæder vi os til at komme i gang med at omsætte finanslovsaftalen til virkelighed, så ingen ung går forgæves efter hjælp i headspace,” siger han.

I Finansloven skriver Finansministeriet, at: “Regeringen og Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet er enige om at afsætte 5,1 mio. kr. i 2021, 6,1 mio. kr. i 2022, 5,1 mio. kr. i 2023 og 5,1 mio. kr. i 2024 til at gøre rådgivningstilbuddet headspace landsdækkende.”

headspace er fra årsskiftet til stede i 23 kommuner, og i 2021 kommer der endnu fire kommuner til: Lolland, Guldborgsund, Kalundborg og Haderslev. Med den nye bevilling vil headspace kunne forøge dialogen med interesserede kommuner for at gøre headspace landsdækkende.

For yderligere information:

Jakob Risom Langelund, kommunikationschef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk.