23. november 2020

Unge får nu mulighed for anonym hjælp og rådgivning i Nykøbing Falster

Unge i Guldborgsund Kommune mellem 12-25 år får nu et åbent rådgivningstilbud, når det Det Sociale Netværk/headspace Danmark til foråret åbner dørene i Nykøbing Falster. Guldborgsund Kommune og headspace har netop indgået samarbejdsaftale.

Mange unge tumler med alt fra ensomhed og angst til kærestesorger og bekymringer om uddannelse, og nu kan de få anonym hjælp, når headspace til foråret åbner et nyt center i Nykøbing Falster. headspace er som civilsamfundstilbud til stede i mere end 20 kommuner rundt om i Danmark og er baseret på fagpersoner og frivillige kræfter, der alle arbejder ud fra et fælles fagligt fundament: Det betyder, at børn og unge i centeret altid mødes af kompetente ungerådgivere, der kan hjælpe de unge videre. headspace kan også hjælpe med at brobygge til øvrige tilbud i kommunen, regionen eller hos lægen.

“Jeg er rigtig glad for, at headspace åbner her i Guldborgsund. Jeg har kun hørt positive tilkendegivelser om deres indsats, og det glæder mig, at vores unge nu får samme mulighed for en anonym snak, som mange andre unge i hele Danmark. headspace bliver placeret centralt i Nykøbing, så unge fra hele Guldborgsund får nem adgang til stedet,” siger formand for Beskæftigelsesudvalget, Ole K. Larsen.

Unge får de nødvendige redskaber

Siden 2013, hvor headspace åbnede sit første center, har 55.000 unge fået rådgivning, og der er afholdt mere end 95.000 individuelle samtaler på landsplan.

“Der er ingen tvivl om, at mange unge har brug for nogen at tale med, som ikke er forældre eller venner, men nogen andre, der måske kan give nogle redskaber til at komme igennem de udfordringer, som de fleste unge møder. Derfor betyder det også rigtig meget, at vi nu har indgået denne samarbejdsaftale, som gør det muligt at åbne et headspace-center i vores kommune. Det ligger helt i tråd med vores politiske mål omkring tidlig indsats, som er afgørende for de unges trivsel,” udtaler formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, Simon Hansen.

Åbningen af headspace Guldborgsund er muliggjort gennem en ekstraordinær donation fra Hempel Fonden, og det glæder stifter af og protektor for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Poul Nyrup Rasmussen.

“Det har længe været et stort ønske for os at kunne tage imod unge i Guldborgsund, vi har stor erfaring i at kunne lytte og give relevante råd om, hvordan man kommer videre. Det glæder mig meget, at vi nu kan komme i gang med at hjælpe. Jeg ved, det vil få stor betydning for de unge. Derfor er jeg også dybt taknemmelig over, at Hempel Fonden har valgt at støtte indsatsen for de unge og bakke op om headspace i Guldborgsund.,” siger Poul Nyrup Rasmussen.

Hempel Fonden fortæller, at baggrunden for at støtte headspace i Nykøbing Falster tager udgangspunkt i behovet for at brede headspace ud til hele landet ? også i de kommuner hvor behovet er stort, men budgetterne små.

“headspace udviser en imponerende rækkevidde hos unge med behov for at tale om det, der gør ondt. Vi er derfor rigtig glade for nu at kunne gøre det økonomisk muligt for Guldborgsund Kommune at tilbyde et lyttende øre til de unge mennesker i et headspace rådgivningscenter i Nykøbing Falster,” siger Anders Holm, direktør i Hempel Fonden.For yderligere information kontakt:

Ole K. Larsen, formand for Beskæftigelsesudvalget, Guldborgsund Kommune, mob.: 2518 0398.

Simon Hansen, formand for Børn, Familie og Uddannelsesudvalget, Guldborgsund Kommune, mob.: 2518 1816.

Alma Larsen, direktør, Guldborgsund Kommune, mob.: 2518 1212.

Søren Bech Gade, kommunikationsansvarlig, Hempel Fonden, mob.: 6115 3990, mail: sobga@hempel.com.

Jakob Risom Langelund, kommunikationschef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob.: 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk.