23. november 2020

Poul Nyrup Rasmussen får pris for støtten til sårbare unge

Det Sociale Netværk/headspace Danmarks stifter og protektor, tidl. statsminister Poul Nyrup Rasmussen har fået Uddannelsesforbundets pris på 15.000 kroner for sit store arbejde med sårbare unge.

“Der er ikke den rummelighed i uddannelserne, som der har været. Der er ikke den tilstrækkelige tid til at se den unge, der i stilhed er alene og sårbar, og der er frem for alt ikke tiden til at gøre alverden ved det,” sagde formand Hanne Pontoppidan på Uddannelsesforbundets kongres, da hun overrakte forbundets pris til Poul Nyrup Rasmussen.

“Derfor er Det Sociale Netværk og andre organisationer som jeres en gave til de unge, til os i lærerverdenen og til samfundet. I har den tid, vi mangler. I har den viden, vi langt hen ad vejen også mangler. Og I er der bare for de unge, der har brug for jer,” sagde Hanne Pontoppidan og understregede, at det vel at mærke er uden, at de unge behøver få et stempel i panden først.

Det er peanuts

Hanne Pontoppidan betonede også, at ved hjælp af tilbud som Det Sociale Netværks undgår man, at nogle af de unge kommer længere ud, falder fra uddannelsen og eventuelt ender i det sociale system. På den måde er tilbuddet ikke bare en hjælp til de unge, men til hele samfundet.

“Der er stadig mange steder, hvor kommunerne ikke endnu har fundet den nødvendige grundfinansiering, som helt ærligt er peanuts i forhold til den opgave, I løfter hver eneste dag for utallige unge i vores samfund,” sagde Hanne Pontoppidan og tilføjede: “Må indsatsen blive meget mere kendt!

Poul Nyrup Rasmussen kvitterede også med en tak – især på vegne af dem, der i virkeligheden er modtagere af prisen, nemlig de mange mennesker, der arbejder på Det Sociale Netværk i headspace rundt omkring i landet.

“Det er de mange frivillige, som er overbevist om, at arbejdet ikke bare er til gavn for de sårbare unge og samfundet, men også for dem selv. De kan jo se, at når de unge får mulighed for at leve op til deres selvværd, bliver den lille flamme, der brænder inde bag ved, større,” sagde han.


Foto: Jeppe Michael Jensen