18. november 2020

headspace på vej til Kalundborg

I starten af næste år slår Det Sociale Netværk/headspace Danmark dørene op til et nyt headspace-center i Kalundborg. Centeret bliver det andet center i Vestsjælland efter headspace Slagelse åbnede tidligere på året. Dermed får unge i Kalundborg også “nogen at tale med”.

At headspace nu kommer til Kalundborg glæder Kalundborgs borgmester Martin Damm (V):

“headspace bliver et rigtigt godt supplement til de eksisterende tilbud i Kalundborg Kommune målrettet sårbare børn og unge, og jeg ser meget frem til samarbejdet. Jeg håber, at vi gennem samarbejdet med headspace kan nå endnu flere unge, som har udfordringer med at fastholde tilknytningen til enten arbejde eller uddannelse.”

Mange steder i landet har headspace held til at nå de unge, som ikke af sig selv opsøger de kommunale tilbud. I forbindelse med nogle af forløbene i headspace bliver der brobygget til kommunale eller til andre relevante tilbud i lokalområdet. Dermed hjælpes flere unge tidligere.

“Vi har længe ønsket at åbne i Kalundborg og kan næsten ikke vente med at åbne for børn og unge i Kalundborg Kommune. Ved at bruge headspace som et supplement til de øvrige tilbud, når vi bredere ud og får fat på langt flere unge, inden de måske bliver så syge, at de skal have egentlig behandling,” siger stifter af og protektor for foreningen Det Sociale Netværk, Poul Nyrup Rasmussen.

Samarbejdet med Kalundborg Kommune betyder bl.a., at kommunen vil have fremskudte medarbejdere fysisk til stede i headspace Kalundborg. De fremskudte kommunale medarbejdere sikrer brobygning og vidensdeling mellem headspace og de offentlige tilbud. Ingen andre civilsamfundstilbud har som headspace fremskudte kommunale og regionale medarbejdere integreret i den daglige drift over hele landet.


For yderligere kommentarer, kontakt:

Mads Damkjær Nielsen, kommunikationschef i Kalundborg Kommune, mob. 2388 6223, mail: madn@kalundborg.dk.

Jakob Risom Langelund, kommunikationschef i Det Sociale Netværk/headspace Danmark, mob. 6165 6540, mail: jr@detsocialenetvaerk.dk.